Elvespa - Massor med elvespor

Elmoped

Elmoped & Elvespa

En elmopder är som en vanlig moped men är tystare, kräver mycket mindre underhåll och har lägre driftskostnad. I många stora städer i Asien (t.ex. Beijing, Naijing och Shanghai) har alla 2-taktsmotorer förbjudits vilket inneburit att alla gamla klassiska mopeder försvunnit helt och ersatt av elmopder. Detta har gjort trafikmiljön mycket tystare och skapat mindre luftföroreningar.

För att få framföra en elmoped behöver du ha ett Förarbevis eller ett Mopedkörkort. Du behöver också ha en godkänd mopedhjälm för att köra dessa elmopeder. Många varianter av elvespor eller elscootrar kan klassas in som moped.

Prestanda för en elmoped

Elmopeder & Elvespor

För att eldrivet fordon ska definieras om en elmoped finns vissa lagkrav.

  • En elmoped i Moped Klass I får ha en effekt på elmotorn på max 4 kW och inte gå snabbare än 45 km/h. För att framföra denna moped ska du ha ett mopedkörkort Klass I.
  • En elmoped i Moped Klass II får ha en maximal motoreffekt på 1 kW och maxhastigheten är 25 km/h. För denna moped ska du ha ett Förarbevis.

Räckvidden för elmopeder beror väldigt mycket på vilken hastighet du kör i och hur stort batteri som elmopeden har. Du kan räkna med att få ut mellan 50-20 km från de vanligaste elmopederna.


Mer fakta om elvespor

På dessa sidor kan du hitta mer fakta och relevant information om elvespor men även om elmopeder och elmotorcyklar.Meny - Elvespa
Till förstasidan på www.elvespa.se Högst upp på sidan om elvespa Längst ned på sidan om elvespor
Elcykel Elmoped Elscooter Elmotorcykel