Elvespa - Massor med elvespor

Elcykel

Elcykel & Elvespa

Om du tänker på miljön så är elcykeln det klart bästa elfordonet. Med en elcykel behöver du inte heller ha räckviddsångest eftersom ifall batterierna tar slut är det bara att trampa vidare för egen maskin.

Alla elcyklar behöver inte vara pedalassisterande, d.v.s. du måste trampa för att elmotorn ska hjälp till lite. En elcykel är billigare än en bra elvespa men att köpa någon av de billigaste elcyklarna kan vara en dålig affär på sikt. En stor fördel med elcyklar är att vem som helst kan få köra en elcykel och det finns inga krav på körkort, hjälm eller ålder.

Prestanda för en elcykel

Elcyklar & Elvespor

För att eldrivet fordon ska få kallas elcykel finns en del regler.

  • En elcykel som inte behöver trampas för att drivas framåt får maximalt endast gå i 20 km/h och bara en person kan färdas på den.
  • En elcykel där elmotorn är begränsad till 250 Watt och endast ger ett energitillskott när cyklisten trampar med tramporna och hanstigheten är lägre än 25 km/h.

Räckvidden för en elcykel varierar från 20 km upp till 100 km beroende på batteriets storlek och hur mycket man hjälper till att trampa.


Mer fakta om elvespor

På dessa sidor kan du hitta mer fakta och relevant information om elvespor men även om elmopeder och elmotorcyklar.Meny - Elvespa
Till förstasidan på www.elvespa.se Högst upp på sidan om elvespa Längst ned på sidan om elvespor
Elcykel Elmoped Elscooter Elmotorcykel