Elvespa - Massor med elvespor

Elbil

Elbil & Elvespa

En första bilarna som skapades var faktiskt en elbil. Detta eftersom det är lättare att göra en elbil än en vanlig bil som har en avancerad förbränningsmotor.

Antalet olika elbilar ha fullkomligen exploderat sedan mitten av 2010-talet. Orsaken till detta är bland annat att av miljöskäl, att batterierna förbättrats och blivit billigare samt att drifts- & underhållskostnaden på en elbil är mycket lägre. Dessutom accelererar elbilar så mycket snabbare än vilken annan sportbil som helst. Många bilar, så kallade hybridbilar, kombinerar det bästa från elbilarna med tryggheten att ha en förbränningsmotor.

Prestanda för en elbil

Elbilar & Elvespor

Motorerna på elbilar accelererar otroligt mycket snabbare än vanliga personbilar och även sportbilar. Vridmomentet på en elmotor är mycket högt redan vid låga varvtal men en bensinmotor har mycket klent vridmoment vid lägre varvtal. Effekten på elmotorn i elbilar varierar från cirka 50 kW för de enklaste upp till 500 kW för t.ex. värstingbilarna.

Räckvidden för elbilar varierar från 100 km upp till 500 km mellan laddningarna. Det är rimligt att räkna med att 10 km använder 2 kWh energi. Att ladda en elbil på 100 kWh ur ett vanligt 230 Watt eluttag kan ta över 16 timmar men med speciellt anpassad batteriladdare kan batteriet laddas på 1 timme.


Mer fakta om elvespor

På dessa sidor kan du hitta mer fakta och relevant information om elvespor men även om elmopeder och elmotorcyklar.Meny - Elvespa
Till förstasidan på www.elvespa.se Högst upp på sidan om elvespa Längst ned på sidan om elvespor
Elcykel Elmoped Elscooter Elmotorcykel